Trainingen

Wekelijkse trainingen (september - juni)

     
Woensdag 19u30 tot 21u00

Training in zwembad Strop (volledig bad)

Kijk voor de laatste aanpassingen op onze kalender 

Locatie 

Zwembad Strop: Onze vaste stek, in de stropstraat.

Parkeren? Je kan je auto gratis parkeren op de parking naast het zwembad. Slechts 1 probleem: soms is die veel te klein. Je kan je auto natuurlijk evengoed buiten het domein laten staan en een stukje te voet gaan. Het principe blijft hetzelfde voor als onze trainingen. Aan de kassa gelden dezelfde tarieven, de baanindeling is afhankelijk van de opkomst.

Trainingsgroepen

Octopussen, Nemo’s, Otters, Haaien, Dolfijnen en Pinguïns: voortaan zullen ze deel uitmaken van onze trainingen. Door gebruik te maken van deze groepen, willen we info duidelijk houden.

Af en toe moeten we schuiven met onze groepen, om de bezetting van het bad te optimaliseren. Tot voor kort was dat moeilijk te beschrijven. De groep van baan 6, tja, die schuift dan eens naar baan 5, maar hoe noemen we hen dan… Daarom hebben we besloten elke doelgroep een naam te geven. De naam van een dier dat graag in het water plonst.

Sommige namen toverden een glimlach op ons gezicht, andere namen waren evidente keuzes. Onze trainingsgroepen worden voortaan als volgt ingedeeld:

 

De Nemo’s: de speelse vissen, die meestal het zonnetje in huis zijn. Hier starten velen in onze club hun eerste ontdekking van de technieken in het reddend zwemmen. Hun vaste gidsen zijn Julie en Ben. Momenteel zwemmen zij in baan 5.

De Otters: de nieuwgierige, ondeugende en speelse zwemmers, die hun plezier hebben in zwemmen en het verfijnen van hun techniek. Hun training vraagt wat meer conditie en ze gaan verder op ontdekking in complexere technieken van het redden. Zij worden gemotiveerd door Pascal. Zij zwemmen op dit moment in baan 6. 

De Haaien: de snelle zwemmers, die geen uitdaging uit de weg gaan. Ze durven ook hun tanden zetten in een uitdagende prooi/opdracht. Velen van deze groep hebben reeds een reddersbrevet, of zijn goed op weg dit in de komende jaren te halen. Ralph probeert deze groep te temmen en hun weg te gidsen. Baan 3&4 zijn momenteel hun territorium. 

De Dolfijnen: een sociaal dier dat bekend staat voor zijn intelligentie en zelfdiscipline. Enkele korte instructies zijn voldoende om zichzelf te motiveren en zo fit te blijven. De instructies op het trainingsschema geven hen voldoende houvast om door te gaan. Daarnaast motiveren ze elkaar om hun kunsten te blijven oefenen. Die kunsten leerden ze vroeger, toen ze als octopus hun opleiding als redder volgden. Zij tonen hun kunsten op dit moment in baan 2 samen met de orkas.

De Orkas: Ze hebben heel wat gelijkenissen met de dolfijnen. Ze zijn rustig en bewegen volgens hun tempo, maar toch gestaag vooruit. Hun conditie op pijl houden vinden ze belangrijk. Veel kunstjes hoeven daarbij niet. Zij tonen momenteel hun kunsten in baan 2, samen met de dolfijnen.

De Pinguïns: Je zien ze meestal samen, overleggen graag met elkaar en vinden het samenzijn erg belangrijk. Eens in het water zijn ze niet te onderschatten. Ze doen graag hun eigen ding, maar staan open voor input van elkaar. Elkaar een duwtje geven om nieuwe dingen te proberen, is hen dan ook niet vreemd. Dicht bij het raam, baan 1, is hun domein.

De Octopussen: een dier dat rustig de omgeving in het oog houdt, en snel in actie kan komen. Met hun vele armen kunnen ze snel hun slachtoffer verplaatsen. Ze zijn nog in opleiding, en daardoor durft het wel eens gebeuren dat ze nog niet goed weten welke arm op welk moment te gebruiken. De ideale groepsnaam voor onze cursisten die een redderscursus volgen. Pascal en Ralph helpen hen verder alle technieken juist uit te voeren.

 

Voortaan kan je je eigen groep zien als aanduiding op de registratiepagina voor de trainingen. Indien we dit willen kunnen we op deze manier ook bepaalde activiteiten reserveren, speciaal voor een doelgroep. Mocht je een foutje merken, geef dan gerust een seintje aan de kassa.